Павдемиќ Ковид-19: по наредбите на владата на Велика Британија, сите училишта во Велика Британија мораа да се затворат на 20 март 2020 година, на неодредено време. Бевме многу тажни што го затворивме нашето прекрасно училиште и се надеваме дека ќе се отвориме веднаш штом ќе ни биде дозволено. Наместо тоа, нудиме курсеви преку Интернет со нашите исти наставници, иако различни часови и такси од нашите нормални курсеви. Ве молиме, испратете ни ги е-пошта за повеќе информации.

Забележете дека сè додека не можеме повторно да го отвориме нашето училиште, курсевите, сместувањето, активности и услуги споменати на оваа веб-страница не се достапни.

Централниот јазик школа, Кембриџ, е акредитирана од Британскиот совет и е мала, пријателска, центарот за англиски јазик во центарот на градот.

Нашата цел е да ви дадеме топло добредојде и одлична можност да научите англиски јазик во грижлива, пријателска атмосфера. Нашите курсеви, од почеток до напредно ниво, работат во текот на целата година. Ние исто така нудиме подготовка за испит. Ги учиме само возрасните (од минимална возраст на 18).

Школата е само пешачење од 3 минути од централната автобуска станица и во близина на многу ресторани, продавници и колеџи на Универзитетот во Кембриџ. Учениците од повеќе од 90 различни земји студирале со нас и таму обично е добра мешавина на националности и професии во училиштето.

Школата е основана во 1996 од група христијани во Кембриџ.

Зошто учениците го избираат нашето училиште:

Големина на класата: Класите се мали (во просек за учениците 6) со максимум 10 по класа

КОМПЕТЕНТНОСТ: Сите наставници се мајчин јазик, а CELTA или DELTA квалификувани

ТРОШОЦИ: Наша цел е да ги одржиме нашите цени прифатливи

ГРИЖА: Имаме репутација за одлична нега во и надвор од училницата. Многу ученици велат дека училиштето е како семејство

ЦЕНТРАЛНА: Ние сме блиску до градските продавници, ресторани, музеи, колеџи на Универзитетот во Кембриџ и автобуска станица

  • Iaија, Кина

    Iaиа, студентка од Кина Наставниците на нашето училиште се пријателски и убави. Можеме да научиме многу од нив. Нашите соученици се kindубезни.
  • Едгар, Колумбија

    Едгар, студент од Колумбија ... прекрасно искуство, ... извонредно ... научив многу ... за британската култура. Наставниците и соучениците беа неверојатни.
  • 1